افت یک درصدی شاخص فرابورس

همزمان با حرکت پول به سوی بازار بدهی شاهد افت ارزش معاملات سهام فرابورسی بودیم. ارزش معاملات سهام در بازار اول و دوم طی آخرین روز کاری هفته گذشته به کمترین میزان خود(۱۵‌میلیارد تومان برای معاملات سهام) در یک سال گذشته رسید.

کاهش ۱۱ واحدی شاخص سهام فرابورسی طی یک هفته گذشته نیز مهر تاییدی بر رخوت دادوستد سهام در این بازه زمانی است. نماگر سهام فرابورس طی این هفته از سطح ۱۱۰۸ واحد به سطح ۱۰۹۷ واحدی تنزل پیدا کرد که معادل افت یک درصدی شاخص در مقیاس هفتگی است. ارزش معاملات سهام بازارهای پایه فرابورس نیز در این هفته افت ۱۵ درصدی داشت. این در حالی است که حجم و ارزش معاملات اوراق با درآمد ثابت در هفته اخیر به ترتیب ۹۷ و ۱۴۸ درصد (نسبت به هفته ماقبل) افزایش یافت. بخش اصلی آن نیز به اوراق خزانه تعلق داشته است. حجم و ارزش معاملات اوراق خزانه طی این هفته به ترتیب به رقم ۱۸۴ درصد و ۱۷۷ درصد نسبت به هفته ماقبل افزایش یافت.

افت ارزش معاملات سهام در بازارهای فرابورس را طی هفته می‌توان در چند عامل که بر کل بازار سهام سایه انداخته صورت‌‌بندی کرد. افزایش نرخ سود سپرده بانکی به‌عنوان مهم‌ترین عامل، تعادل را در تمام بازارها تحت‌الشعاع قرار داد، بنابراین معاملات سهام نیز از عوارض این تغییر بی‌نصیب نماند و تا حدودی سهامداران را در خرید و فروش سهام عقب نشاند.

 از سوی دیگر، به‌نظر می‌رسد طبق روال سال‌های گذشته با رسیدن به روزهای پایانی سال، فشار عرضه از سوی سهامداران به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز افزایش یافته است و در نتیجه فشار بر سهام بیشتر شده است. ضمن اینکه مخاطرات بیرونی بازار از جمله عدم قطعیت نرخ‌های ارز و نااطمینانی نسبت به آینده قیمت‌ها در بازار جهانی کالاهای اساسی همچنان به قوت خود باقی است. این عوامل، افت یک درصدی ارزش بازارهای اول و دوم فرابورس را طی هفته گذشته رقم زدند.

افزون بر این، ارزش سهام در مقیاس صنایع نیز از افت عمومی قیمت‌ها حکایت دارد. طی معاملات هفته گذشته شاخص ۱۷‌گروه از صنایع ۲۴ گانه فرابورس با کاهش روبه‌رو شد و تنها ۵‌صنعت رشد شاخص را تجربه کردند. همچنین نماگر دو گروه فرابورسی در این هفته بدون تغییر ماند. گردش نقدینگی بین صنایع مختلف نیز حاکی از صدرنشینی گروه فلزات اساسی در فهرست گروه‌ها با بیشترین ارزش معاملات است .گروه پتروشیمی از این لحاظ در رتبه دوم قرار دارد. در مجموع حدود ۵۵ درصد از نقدینگی در بازارهای اول و دوم به این دو گروه تعلق داشت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید