فلز زرد در سقف یک‌‌‌ماهه

دنیای اقتصاد : در هفته‌‌‌های اخیر، بازار جهانی طلا نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده و در حالی که قیمت‌‌‌ها به بالاترین سطح یک‌‌‌ماهه رسیدند، برخی از سرمایه‌‌‌گذاران به ذخیره سودهای خود پرداختند و بازار روز گذشته را وارد فاز اصلاحی کردند. طلا در معاملات روز دوشنبه با ۱.۴ درصد رشد، پس از عبور از سطح ۳۴۰۰ دلار عقب‌نشینی کرد و به قیمت ۳۳۹۷ دلار در اونس رسید.
فلز زرد  در سقف یک‌‌‌ماهه
پس از عبور بازار از فاز اصلاحی معاملات، قیمت لحظه‌‌‌ای طلا در روز گذشته حدود ۰.۶ درصد افزایش یافت و به کانال ۳۴۱۰ دلار رسید که عمدتا به دلیل افت ارزش دلار بود. تحلیلگران معتقدند که در شرایط فعلی، طلا همچنان در مسیر صعودی قرار دارد، گرچه مقاومت سنگینی در سطح ۳۴۲۰ دلار وجود دارد و سطح حمایتی مهم نیز ۳۳۵۰ دلار است. در عین حال بازار در حال رصد نزدیک تحولات مذاکرات تجاری آمریکا با اروپا است. دونالد ترامپ تهدید کرده در صورت عدم حصول توافق تا اول اوت، تعرفه‌‌‌ای ۳۰درصدی بر واردات اروپایی وضع خواهد کرد؛ موضوعی که به نااطمینانی‌‌‌های بازار دامن خواهد زد.

در همین حال، فدرال‌‌‌رزرو نیز در کانون توجه بازارها قرار دارد. انتظار می‌‌‌رود فدرال‌‌‌رزرو در نشست هفته آینده نرخ بهره را تغییر ندهد؛ اما احتمال کاهش آن در ماه اکتبر وجود دارد. نرخ‌‌‌های بهره پایین و نااطمینانی‌‌‌های ژئوپولیتیک، معمولا موجب افزایش تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن می‌شوند. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر بازار طلا، موقعیت‌‌‌های معاملاتی سفته‌‌‌بازانه است. داده‌‌‌های کمیسیون معاملات آتی کالاهای آمریکا نشان می‌دهد که مدیران سرمایه در هفته منتهی به ۱۸ جولای موقعیت‌‌‌های خرید خود را افزایش و موقعیت‌‌‌های فروش را کاهش داده‌‌‌اند، به‌‌‌طوری که خالص موقعیت‌‌‌ها به حدود ۱۳۶ هزار قرارداد رسیده است. با این حال، از نگاه سوکی کوپر، تحلیلگر بانک استاندارد چارترد، سفته‌‌‌بازی عامل اصلی نوسانات اخیر نیست. او معتقد است که جریان سرمایه‌‌‌گذاری در محصولات طلای قابل معامله در بورس نقش مهم‌تری دارد. این جریان‌‌‌ها در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ به بالاترین سطح در پنج سال اخیر رسیده‌‌‌اند، هرچند هنوز تا اوج سال ۲۰۲۰ فاصله دارند. در پایان ژوئن، علاقه‌‌‌مندی به خرید این محصولات مجددا رشد کرده است؛ به‌‌‌ویژه در شرایطی که خرید فیزیکی در فصل تابستان معمولا کاهش می‌‌‌یابد.

به گفته کوپر، رابطه قیمت طلا با شاخص دلار آمریکا بسیار قوی‌‌‌تر از سایر عوامل شده است. با وجود اینکه تقاضای پناهگاه امن برای طلا کاهش یافته، اما کاهش ارزش دلار همچنان یکی از اصلی‌‌‌ترین پیشران‌‌‌های قیمت طلاست. در حال حاضر، همبستگی سه‌‌‌ماهه میان طلا و دلار به حدود منفی ۷۰ درصد رسیده است. همچنین نگرانی‌‌‌ها درباره افزایش بدهی دولت آمریکا، علاقه سرمایه‌‌‌گذاران به طلا را تقویت کرده است. در بریتانیا، ضرابخانه سلطنتی (Royal Mint) گزارشی از رشد چشمگیر تقاضای سرمایه‌‌‌گذاری در فلزات گران‌‌‌بها منتشر کرده است.

در سه‌‌‌ماهه اول سال مالی ۲۰۲۵-۲۰۲۶، فروش آنلاین شمش‌‌‌های طلا، نقره و پلاتین به رکورد تاریخی رسید. قیمت طلا در آوریل به رکورد ۲۵۰۰پوند رسید و فروش سکه‌‌‌های طلا، نقره و پلاتین نسبت به سال گذشته ۱۱۵ درصد رشد داشته است. فروش نقره نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد و فروش پلاتین ۱۸۸درصد رشد داشته‌‌‌اند. جالب آنکه با وجود فروش بی‌‌‌سابقه فلزات به ضرابخانه، نسبت خرید به فروش سکه‌‌‌های طلا ۶ به ۱ باقی مانده است که نشان‌دهنده تقاضای پایدار برای این فلز است. فروش محصولات دیجیتال طلا، نقره و پلاتین نیز رشد چشمگیری داشته است. فروش طلای دیجیتال نسبت به سال گذشته ۱۰۳درصد، نقره دیجیتال ۱۱۵۸درصد و پلاتین دیجیتال ۷۹۸ درصد افزایش یافته است. تحلیلگران بازار بریتانیا معتقدند که سرمایه‌‌‌گذاران در حال بازتنظیم سبدهای خود هستند و به فلزات جایگزین نیز توجه بیشتری نشان می‌دهند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید