دنیایاقتصاد: مجمع عمومی عادی سالانه شرکت آلومینای جاجرود برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، در تاریخ ۳۱تیر ۱۴۰۴ در هتل بینالمللی فردوسی برگزار شد.
در این جلسه، گزارش عملکرد شرکت ارائه و سود هر سهم ۷۰تومان تصویب و همچنین «دنیایاقتصاد» بهعنوان روزنامه رسمی شرکت انتخاب شد.
کاهش تولید تحتتاثیر قطعی انرژی
حمیدرضا بادکوبه هزاوه مدیرعامل شرکت آلومینای ایران، با اشاره به کاهش تولید آلومینا در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: شرکت در سال گذشته موفق به تولید ۳۹۰هزار و ۹۵۳ تن هیدرات شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش ۵.۶۲درصدی داشته است. از سوی دیگر، در این مدت شرکت توانسته ۳۰۰هزار و ۴۲۹تن پودر آلومینا تولید کند که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ کاهش ۷.۹۲درصدی را نشان میدهد. علت اصلی این کاهش، محدودیتهای گسترده انرژی در فصل گرما بوده است؛ بهطوری که تعداد روزهای قطعی برق و گاز از ۶۷ روز در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۳ روز در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و تاثیر منفی چشمگیری بر عملکرد تولیدی شرکت گذاشته است.
مدیرعامل شرکت همچنین افزود: با وجود افت در بخش تولید، درآمد عملیاتی شرکت آلومینای ایران با رشد ۵۲درصدی به بیش از ۱۱.۲هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسید. فروش پودر آلومینا، شمش آلومینیوم و هیدرات، سهم عمدهای در این رشد داشتهاند. محصولات شرکت بهطور کامل در بورسکالا عرضه میشوند و شرکت توانسته از شرایط بازار حداکثر بهره را ببرد.
برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تولید در سال ۱۴۰۴
طبق اعلام مدیرعامل شرکت، هدفگذاری تولید در سال ۱۴۰۴ شامل تولید ۲۳۰هزار تن آلومینا، بیش از ۳۴هزار تن شمش آلومینیوم و ۳۹۱هزار تن هیدرات است. برای تحقق این اهداف، شرکت به دنبال بهرهبرداری از معادن جدیدی نظیر «تاش» و منابع کشفشده در مناطق شیرینچشمه و جهانآباد است که با ذخیره قطعی بیش از ۹۸۳هزار تن، پایداری تامین مواد اولیه در بلندمدت را تضمین خواهد کرد. وی همچنین اضافه کرد، در سال ۱۴۰۳ بیشترین میزان خرید بوکسیت از بخش خصوصی به ثبت رسید.
شرکت با وجود افزایش شدید هزینههای حملونقل و مشکلات زیرساختی، موفق شد بیش از ۱۵۰هزار تن بوکسیت از معادن خصوصی داخلی تهیه کند و از واردات این ماده استراتژیک بینیاز شود. وی همچنین اضافه کرد: با توجه به عیارسنجیهای انجامشده و صرفه به مقیاس معادن با ظرفیت کوچک و استفاده از آلومینای خریداریشده از بخش خصوصی، این شرکت توانسته با حذف مواد اولیه وارداتی، خلوص ۹۹.۷درصدی را حفظ کرده و از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
مدیران شرکت در ادامه به چالشهایی نظیر ناپایداری انرژی، افزایش قیمت گازوئیل و مازوت، مشکلات حملونقل در مناطق دورافتاده و محدودیتهای زیرساختی اشاره کردند. همچنین تاکید شد که بهرهبرداری از معادن جدید و اجرای طرحهای توسعهای مستلزم حمایت بیشتر نهادهای حاکمیتی، صندوق توسعه ملی و سرمایهگذاران است. با وجود چالشهای ذکرشده، طرحهای توسعهای متعددی در دستور کار شرکت قرار دارد، از جمله: احداث دو دستگاه تیکنر، فاز دوم فیلتراسیون گل و جایگزینی ۴۰درصد از فیلتر پرسها، احداث سد خاکی برای مدیریت و بازچرخانی آب صنعتی، طرح نیروگاه خورشیدی و حرارتی، و پروژه تولید آلومینا به روش سینترینگ با سرمایهگذاری حدود ۲۰هزار میلیارد تومان.
با اجرای این طرحها برآورد میشود بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی جدید در منطقه خراسان شمالی ایجاد شود. در پایان جلسه، صورتهای مالی سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳مورد تصویب قرار گرفت و سود تقسیمی مصوب نیز اعلام شد. مطابق با این تصویب، مقرر شد به ازای هر سهم مبلغ ۷۰۰ریال سود تقسیم شود.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات