معمای خروج پول

دنیای ‌اقتصاد : با بررسی وضعیت معاملات بازار سهام می‌توان دریافت که بورس از ابتدای هفته دقیقا رفتاری مانند هفته‌‌‌‌‌ای که گذشت نشان داده است. تداوم صعود شاخص‌‌‌‌‌ها در حالی ادامه دارد که سهامداران حقیقی همچنان بر استراتژی خروج اصرار می‌‌‌‌‌ورزند. برخی از اظهارات کارشناسی حاکی از آن است که حمایت‌‌‌‌‌های انجام شده و رشد بازار شرایطی را به وجود آورده تا سهامداران فرصت به‌دست‌آمده را غنیمت شمرده و در صف فروش بایستند.
معمای خروج پول
اما چرا برخلاف دوره‌‌‌‌‌های گذشته که از بازار حمایت می‌‌‌‌‌شد و شاهد ورود پول حقیقی بودیم، در مقطع کنونی این اتفاق رخ نداده و سهامداران خرد و حقیقی بازار ترجیح می‌دهند اولویت خود را بر فروش استوار کنند؟ به نظر می‌رسد ریسک در شرایط فعلی نقش مهمی در تعیین این راهبرد از سوی سهامداران ایفا می‌کند. با پیشروی ریسک‌‌‌‌‌های سیاسی و سناریوی شکننده بودن آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی، معاملات با احتیاط بیشتری همراه شده است. 

علاوه بر این موضوع، بسته شدن مجدد بازار سهام در صورت بازگشت ریسک‌‌‌‌‌ها نیز سبب شده تا در این بازه سهامداران ریسک ماندن در این بازار را پذیرا نباشند. از این رو با وجود رشد شاخص‌‌‌‌‌های سهامی ملاحظه می‌‌‌‌‌کنیم که چگونه پول از تالار سهام گریزان شده است. یکی از مسائل اثرگذار در این میان آن است که رشد بورس متاثر ازمشوق‌‌‌‌‌های سیاستگذاران رخ داده است. بنابراین با توقف حمایت‌ها، بازار ممکن است مجددا متزلزل ظاهر شود. تجربه نیز نشان می‌دهد اغلب حمایت‌‌‌‌‌ها معمولا موقتی بوده و اثرات مستمر و دائم برجای نگذاشته است. بورس روزهای پر ابهامی را پشت سرمی‌‌‌‌‌گذارد و سریال خروج پول در روزهای آینده می‌تواند برای بازار دردسر‌ساز شود. با این حال نهاد ناظر می‌تواند با به کاربردن چند راهکار مانع از خروج پول شود. 

یکی از مواردی که می‌تواند راه خروج پول را سد کند آن است که حمایت‌ها به صورت قطره چکانی و طولانی‌مدت طراحی شوند. اگر سهامداران نسبت به حمایت از بازار سرمایه چشم‌انداز مشخصی داشته باشند به مرور از احتیاط معاملاتی خود کم می‌کنند. اما در حال حاضر مشخص نیست که تاریخ انقضای حمایت‌‌‌‌‌های مذکور تا زمانی خواهد بود. این وضعیت مبهم در کنار ریسک‌‌‌‌‌ها نمی‌‌‌‌‌گذارد پول به سمت بازار سهام روانه شود. فضای کلی بورس تهران به طور مشخص با ابهامات فراوانی مواجه است. با وجود اینکه نمادهای کوچک بازار نیز با حمایت‌‌‌‌‌های صورت گرفته وارد مسیر صعودی شدند اما این موضوع نیز به تنهایی نتوانست فضای مثبت را در میان معاملات رقم بزند. خروج پول قدرتمند در روز گذشته نیز حاکی از همین مساله است.

رشد ۷روز اخیر شاخص کل تاحدودی توانسته ریزش پساجنگ را جبران کند.در آخرین روز معاملاتی قبل از جنگ ۱۲روزه، شاخص کل بورس تهران در سطح ۲میلیون و ۹۸۴‌هزار واحدی قرار داشت و این شاخص با افت‌‌‌‌‌های مکرر در دوران پس از جنگ، تا محدوده ۲میلیون و ۶۳۷‌هزار واحدی عقب‌‌‌‌‌نشینی کرد. اما با رشد روزهای اخیر بازار، بخشی از افت شاخص در دوران پساجنگ جبران شده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید