شارژ ترامپی تورم

دنیای اقتصاد : در ماه ژوئن سال ۲۰۲۵، نرخ تورم سالانه ایالات متحده برای دومین ماه پیاپی افزایش یافت و به ۲.۷ درصد رسید. این رقم بالاترین سطح تورم چهار ماه گذشته بوده و از نرخ ۲.۴ درصدی ماه مه پیشی گرفت. این در حالی است که پیش‏‏‌بینی اقتصاددانان نرخ تورم ۲.۶ درصدی را نشان می‏‏‌داد. در صورت رشد پایدار نرخ تورم آمریکا، احتمال دارد که فدرال‏‏‌رزرو به‌طور کلی از کاهش نرخ بهره چشم‏‏‌پوشی کند.
شارژ  ترامپی تورم
نرخ تورم ایالات متحده در ماه ژوئن به ۲.۷ درصد افزایش یافت که مطابق با انتظارات بازار و ۰.۱ واحد درصد بیشتر از برآورد اقتصاددانان بود. همچنین داده‌‌‌های منتشرشده از سوی اداره آمار کار آمریکا نشان می‌دهد که شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده (CPI) در ماه ژوئن به صورت ماهانه ۰.۳ درصد افزایش یافته که بزرگ‌ترین رشد ماهانه در پنج ماه گذشته محسوب می‌شود.

افزایش قیمت مسکن (۰.۲ درصد) و بنزین (۱ درصد) نقش اصلی را رشد ماهانه قیمت ایفا کرده‌‌‌اند. به‌طور سالانه، بخش انرژی بیشترین تاثیر را در رشد قیمت‌‌‌ها داشته و میانگین قیمت‌‌‌ها در این بخش طی دوازده ماه گذشته ۷.۵ درصد افزایش داشته است. تورم سالانه هسته که تغییرات قیمت مواد غذایی و انرژی را نادیده می‌گیرد، به ۲.۹ درصد رسید؛ پس از آنکه سه ماه پیاپی در سطح ۲.۸ درصد باقی مانده بود. با این حال، این رقم کمی پایین‌‌‌تر از پیش‌‌‌بینی بازار در نرخ ۳ درصد بود.

اثر تورمی تعرفه‌‌‌های تجاری
این افزایش تورم با افزایش تعرفه‌‌‌هایی که دونالد ترامپ در ماه‌‌‌های اخیر بر واردات اعمال کرده همزمان شده است. از جمله این تعرفه‌‌‌ها می‌توان به ۳۰ درصد بر واردات چین، ۵۰ درصد بر فولاد و آلومینیوم، ۲۵ درصد بر قطعات خودرو و تعرفه عمومی ۱۰ درصد بر تمام واردات اشاره کرد. نرخ میانگین تعرفه در آمریکا به ۱۸.۷ درصد رسیده که بالاترین سطح از سال ۱۹۳۳ تاکنون است. اگر تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه‌‌‌های جدید بر کشورهای دیگری مانند اتحادیه اروپا، مکزیک، کانادا و برزیل اجرایی شود، احتمال افزایش بیشتر قیمت‌‌‌ها بسیار بالاست.

در این میان، بنگاه‌‌‌های اقتصادی، به ویژه شرکت‌های بزرگ خرده‌‌‌فروشی مانند والمارت، هشدار داده‌‌‌اند که افزایش قیمت‌‌‌ها اجتناب‌‌‌ناپذیر خواهند بود. بسیاری از شرکت‌ها تاکنون از افزایش قیمت جلوگیری کرده‌‌‌اند، زیرا کالاهایی را که پیش از تعرفه‌‌‌های جدید وارد کرده بودند، به فروش می‌‌‌رسانند. اما اکنون که ذخایر پیش‌‌‌تعرفه‌‌‌ای در حال اتمام است، انتظار می‌‌‌رود فشار قیمتی در تابستان افزایش یابد.

با وجود این فشارها، بانک مرکزی آمریکا تاکنون از کاهش نرخ بهره خودداری کرده و سیاست «صبر و مشاهده» را در پیش گرفته است. هرچند برخی از اعضای کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی خواستار کاهش نرخ بهره در تابستان هستند، اما اکثریت معتقدند که تا روشن‌‌‌تر شدن تاثیر تعرفه‌‌‌ها باید منتظر ماند. بانک مرکزی نگران است که افزایش تورم با رکود اقتصادی همزمان شود و به پدیده رکود تورمی بینجامد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید