وضعیت مثبت طلای بورسی

دنیای اقتصاد : بازار طلا با به تعویق افتادن مذاکرات ایران و آمریکا در شرایط باثباتی به سر می‏‏‌برد و از این‌رو در هفته دوم اردیبهشت‌ماه امسال در بازارهای مبتنی بر طلا و نقره وضعیت قیمتی و معاملات مثبت بود، به طوری که مجموع قراردادهای گواهی و آتی طلا با ۵.۶‌درصد رشد همراه بود؛ این در حالی است که قراردادهای نقره در هفته منتهی به ۱۲اردیبهشت ۴۶‌درصد کاهش را به ثبت رسانده‌اند.
وضعیت مثبت طلای بورسی
 بررسی عملکرد بازارهای مبتنی بر طلا و نقره بورس‌کالای ایران در هفته منتهی به ۱۲اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد که در مجموع ۲۶۵کیلوگرم شمش طلا در بازار گواهی سپرده و آتی مورد معامله قرار گرفت؛ همچنین ۳۴۲کیلوگرم شمش نقره به فروش رسید. به عبارت بهتر بررسی بورس‌کالا نشان می‌دهد که طی هفته دوم اردیبهشت‌ماه ۲۷۶‌هزار و ۵۹۵گواهی سپرده معادل ۲۷۶.۶کیلوگرم شمش نقره منعقد شد که ارزش این معاملات ۲۵میلیارد تومان به ثبت رسید. همچنین ۶‌هزار و ۵۶۵قرارداد آتی معادل ۶۵.۷کیلوگرم شمش نقره مورد معامله قرار گرفت که ارزش ریالی این قراردادها نیز ۷.۲میلیارد تومان گزارش شد.

همچنین در هفته مورد بررسی ۲میلیون و ۶۲۴‌هزار و ۴۴۱گواهی شمش معادل ۲۶۲.۴کیلوگرم طلا منعقد شد که ارزش ریالی این قراردادها ۲هزار و ۲۲۱میلیارد تومان بود. از طرفی در بازار آتی نیز ۲هزار و ۷۹۴قرارداد منعقد شد که معادل ۲.۸کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۲۷.۹میلیارد تومان بود.

در هفته منتهی به ۱۲اردیبهشت‌ماه امسال در مجموع ۳۴۲.۲کیلوگرم شمش نقره و ۲۶۵.۲کیلوگرم شمش طلا در بورس‌کالا مورد معامله قرار گرفت که ارزش ریالی نقره و طلا به ترتیب ۳۲.۲میلیارد تومان و ۲‌هزار و ۲۵۰میلیارد تومان گزارش شد. به عبارت بهتر هر گواهی سپرده شمش نقره معادل یک‌گرم با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) است و شمش‌‌‌های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند.

 از سوی دیگر، دارایی پایه معاملات گواهی سپرده شمش طلا، شمش یک‌کیلوگرمی با عیار حداقل ۹۹۵ بوده و هر گواهی معادل ۱۰۰سوت یا ۰.۱گرم از شمش طلاست.

همچنین اندازه هر قرارداد آتی شمش نقره ۱۰گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰گرم نقره) و هر قرارداد آتی شمش طلا معادل ۱۰گواهی سپرده شمش طلا (معادل یک‌گرم طلا) است؛ حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵‌درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.

دورخیز طلا برای شکست قله
بررسی روند طلا در بازار جهانی نشان می‌دهد، در حالی که نشانه‌‌‌هایی از کاهش تنش‌‌‌های تجاری باعث افت تقاضا برای دارایی‌‌‌های امن شده است، روز جمعه دوم ماه مه طلا حدود ۳۲۵۰دلار در هر اونس معامله شد و به بدترین هفته خود در بیش از دوماه گذشته رسید و به عبارت بهتر طلا در حال بازگشت به وضعیت ثبات خود است. در این خصوص چین عنوان کرده است که در حال بررسی امکان آغاز گفت‌وگوهای تجاری با آمریکاست که امیدها را برای کاهش تنش بین دو قدرت جهانی افزایش می‌دهد. چین به دنبال اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر اینکه می‌‌‌توان با هند، ژاپن و کره‌جنوبی معاملات تجاری انجام داد، اعلام کرده است که شانس بسیار خوبی برای توافق با چین وجود دارد.

همچنین اوایل هفته، ترامپ فرمان اجرایی برای کاهش برخی از تعرفه‌‌‌های خود بر خودرو و قطعات خودرو را امضا کرد. در همین حال، داده‌‌‌های اخیر نشان می‌دهد که اقتصاد ایالات‌متحده در سه‌ماه اول کاهش یافته، در حالی که شاخص قیمت PCE در ماه مارس ثابت مانده است. سرمایه‌گذاران اکنون منتظر گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی روز جمعه هستند تا سرنخ‌های بیشتری در مورد مسیر سیاستگذاری فدرال‌رزرو داشته باشند. از طرفی بازار داخلی طلا طی یک‌ماه اخیر تحت‌تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا و در مدار نزول قرار گرفت و از این‌رو صندوق‌های طلا در هفته ابتدایی اردیبهشت‌ماه منفی اعلام شدند و این روند نزولی تا ۶اردیبهشت امسال ادامه داشت و بعد از به تعویق افتادن جلسه مذاکرات بین دو کشور وضعیت صندوق‌ها و بازار آتی مجددا مثبت شد و به این ترتیب در هفته منتهی به ۱۲اردیبهشت‌ماه مجموع قراردادهای آتی و گواهی سپرده طلا نسبت به هفته نخست اردیبهشت سال‌جاری ۵.۶‌درصد افزایش داشت و مجموع قراردادهای نقره در بازار آتی و گواهی سپرده در هفته مورد بررسی نسبت به هفته پیش از آن با ۴۹‌درصد کاهش همراه بود.

همچنین بررسی بازار جهانی نشان می‌دهد که قیمت نقره بیش از یک‌درصد کاهش یافت و به ۳۲دلار به ازای هر اونس رسید و چهارمین کاهش متوالی قیمت را رقم زد؛ چراکه کاهش تنش‌‌‌های تجاری جهانی تقاضا برای دارایی‌‌‌های امنی همچون طلا و نقره را کاهش داد. چشم‌‌‌انداز تقاضای صنعتی نقره در بحبوحه داده‌‌‌های اقتصادی ضعیف‌‌‌تر از اقتصادهای بزرگ تحت فشار قرار گرفت. اقتصاد ایالات‌متحده به‌طور غیرمنتظره‌‌‌ای ۰.۳‌درصد به صورت سالانه در سه‌ماه اول کاهش یافت که اولین رشد منفی آن در سه‌سال اخیر بود. شاخص PMI تولیدی NBS در چین نیز به طور غیرمنتظره‌‌‌ای به کمترین سطح در ۱۶ماه گذشته سقوط کرد؛ چراکه سفارش‌های صادراتی بیشترین کاهش را از سال ۲۰۲۲ تاکنون داشته است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید