چین در حال خرید معادن طلا در سراسر جهان!

به گزارش سایت طلا به نقل از آوت‌سایدر کلوب، چین در ادامه تلاش های خود با چشم انداز آینده، در حال خریداری و جمع آوری منابع طبیعی بسیار زیادی برای خویش است؛ منابع که حتی در سرزمین های بسیاری دورتری از خاک چین قرار دارند. هیچ کشوری مانند چین حاضر نیست برای دسترسی آیندگان خود به منابع طبیعی آنهم در مقیاس وسیع،‌ دست به چنین اقدامی بزند.

طلا یکی از منابع طبیعی محسوب می شود اما در عین حال، فلزی باارزش و گرانبهاست که آن را فراتر از کاربردهای صنعتی، مورد توجه قرار داده است. برخورداری از معادن طلا روشی موثر برای دسترسی به ذخایر طلای این معادن در آینده است. هر چه قیمت طلا بالا می رود ارزش طلای موجود در زمین این معادن نیز روند صعودی را طی می کند.

در سال ۲۰۱۹، رقم بی سابقه ۳۰.۵ میلیارد دلار در زمینه ادغام و دستیابی تولیدکنندگان طلا در سراسر دنیا، هزینه شد. طی یک دهه گذشته،‌ در حالی که قیمت طلا رشد کنونی را نداشت،‌ شرکت های چینی فعال در حوزه طلا در پی خریداری معادن طلا  و شرکت های معدنی بودند. چینی ها دقیقا همین کار را پیش از این نیز در خصوص سایر فلزات و منابع طبیعی انجام داده اند.

پیش بینی می شود که این خرید چینی ها با هدف کسب سود ناشی از سرمایه گذاری ـ فروش این دارایی ها مدتی پس از خرید ـ  نیست و چین هرگز آنها را نمی فروشد. همانطور که گفته شد، نظام سرمایه داری کنونی هنوز با طرح های فوق العاده آینده بینانه چینی ها هماهنگ نشده است. شرکت های چینی فعال در حوزه طلا به صورت کاملا پویا به دنبال کسب دارایی های طلا در سطح بین الملل بوده تا زنجیره تامین آتی خود را تضمین کنند. آنها همچنین با این کار وابستگی کشور خود را به دلارهای آمریکا کاهش داده و یا آن را به یوآن جایگزین می کنند.

چین در حال حاضر برترین کشور تولید کننده طلا در دنیاست! این کشور در سال ۲۰۱۸،  ۳۹۹.۷ تن (۱۲ درصد) از ۳. ۳۳۲ تن تولید طلا در کل دنیا را به خود اختصاص داده است. پیش بینی می شود که تا زمانی که مردم جهان متوجه این مساله شوند، چینی ها همچنان به خرید معادن طلا با هر قیمت پول کاغذی،‌ ادامه خواهند داد.

در اوایل اکتبر ۲۰۱۹، چندین شرکت چنیی تلاش کردند یک معدن طلا در کانادا را خریداری کنند اما معامله آنها به نتیجه نرسید و شکست خورد. شرکت های فعال و علاقمند چینی برای این نوع خریدها شامل  China National Gold, Shandong Gold, Zijin Mining. این سه شرکت، یا دولتی بوده یا تحت حمایت های دولت قرار دارند و یا شرکت های تجاری عمومی هستند.

معاون اجرایی شرکت بین المللی منابع طلای چین، بازوی خارج از کشور شرکت ملی طلای چین، در مجمع طلای دنور در سپتامبر ۲۰۱۹ گفته بود:‌ «شرکت من به دنبال تمامی فرصت ها برای خریداری(منابع طلا) به روش های تهاجمی است». آنها شرکت هایی را هدف می گیرند که در مراحل عملیاتی بوده و دامنه قیمتی آنها نیز ۱ تا ۲ میلیارد دلار است.

در نوامبر ۲۰۱۹، شرکت  Zijin Mining  دارایی های مس و طلای فریپورت مک مورن در صربستان را با قیمت ۳۹۰  میلیون دلار خریداری کرد. این شرکت سپس در ماه دسامبر اعلام کرد که شرکت «طلای قاره» را به قیمت ۱.۳ میلیارد دلار خریداری کرده است. طلی قاره شرکتی کانادایی است که دارایی هایش در کلمبیا قرار دارد. بسیاری از شرکت های چینی معاملات موجود یا اتحادهای ساختاری با شرکت های طلای خارج از این کشور دارند.

یکی از نمونه ها، شرکت معدن طلای «باریک گلد و شاندونگ» است.  این شرکت تابعه گروه طلای شاندونگ محسوب می شود. در آوریل ۲۰۱۷ ، شاندونگ گلد 50 درصد سود معدن ولادارو باریک در آرژانتین را به قیمت ۹۶۰ میلیون دلار خرید. سپس در سال ۲۰۱۸ هر دو شرکت ۳۰۰ میلیون دلار در سهام یکدیگر سرمایه گذاری کردند. شاندونگ از بزرگترین تولیدکنندگان طلا در چین است و وظیفه دارد که یکی از ده تولیدکننده برتر جهان شود.

سایر شرکت  های بین المللی باید بدانند اگر می خواهند در عرصه رقابت باقی بمانند باید برنامه های آینده خود را اکنون تدوین کنند؛ نه فقط برای ذخایر طلای خود، بلکه این اقدام برای سایر لفزات گرانبها و صنایع دیگر ضروری است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات

1 نظر بر روی این خبر وجود دارد.

  • عبدالحسن قدیم
    4 سال قبل ارسال پاسخ

    به نظر میرسه با توجه به کاهش قیمت نفت،رکود شدید بازار و افت خرید کالا در بازار، تحریم و نا کارآمدی دولت در کنترل مشکلات مورد مواجهه ، قطعا گسیل سرمایه به سمت خرید طلا و ارز خواهیم داشت با افزایش تقاضا و افزایش قیمت ها در این بازارها روبرو خواهیم شد


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید