توسعه الگوریتم‌ها در معاملات بازار

گروه بنگاه‌ها : در سال‌های اخیر معاملات الگوریتمی گسترش قابل‌توجهی در بازارهای سرمایه پیدا کرده و گسترش و توسعه این معاملات از آن جهت دارای اهمیت است که این مکانیزم می‌تواند تا حد قابل‌توجهی سرعت و حجم معاملات را افزایش دهد. همچنین این نوع معاملات می‌تواند از دستکاری در قیمت‌ها و رفتارهای هیجانی معامله‌گران جلوگیری کرده و نقدشوندگی بازار را تا حد مطلوبی افزایش دهد.

سیدامید موسوی، مدیرعامل شرکت تحلیلگر امید در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: با توجه به نیاز سرمایه‌گذاران، الگوریتم‌ها از روابط بسیار ساده (مانند خرید و فروش بین دو قیمت مشخص و اجرای مکرر آن برای نوسان‌گیری) تا الگوریتم‌های به شدت پیچیده (مانند پیش‌بینی روند بازار سهام و جابه‌جایی به‌موقع بین بازار بدهی و سهام و استفاده از تحلیل داده‌های حجیم برای آنالیز داده‌ها و متغیرهای اقتصادی) متغیر خواهند بود.  وی در ادامه افزود: وضعیت به نحوی خواهد شد که معامله‌گران، تحلیلگران، سبدگردانان و کارگزاران با روبات‌های معامله‌گری که مستقیما از سرمایه‌گذار دستور می‌گیرند جایگزین خواهند شد. هوش مصنوعی به‌راحتی تحلیل و پردازش اطلاعات مالی را به‌صورت شخصی‌سازی شده انجام و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد داد و روش‌های آزمون و خطا جهت بهینه‌سازی معاملات، جای خود را به یادگیری ماشین (machine learning) و آنالیز داده‌های حجیم (big data analyzing) می‌دهند. مدیرعامل شرکت تحلیلگر امید در ادامه با اشاره به خدمات الگوریتمی این شرکت افزود: باید به این نکته توجه کرد که تا یکی دو سال آینده الگوریتم‌ها به ارکان بازار تبدیل خواهند شد. هم اکنون در تحلیلگر امید بیش از ۵ نوع خدمات الگوریتمی در بازار سرمایه ایران به مشتریان ارائه می‌دهیم که این خدمات شامل مشاوره و اجرای بهینه استراتژی‌های معاملاتی (سرمایه‌گذار حقیقی)، اجرای بهینه معاملات (شرکت‌های سرمایه‌گذاری)،  خدمات الگوریتمی (کارگزاران)، اجرای الگوریتمی بازارگردانی (صندوق‌های بازارگردانی یا بازارگردانان) و خرید و فروش الگوریتمی اوراق و سهام و آربیتراژ در بازارهای مختلف مالی (بانک‌ها و شرکت‌های تامین سرمایه) است.

وی درخصوص مزیت‌ها و انتفاع معاملات الگوریتمی برای بخش‌های مختلف گفت: اولین گروهی که از معاملات الگوریتمی بهره‌مند می‌شوند سرمایه‌گذاران خواهند بود. الگوریتم‌ها و معاملات الگوریتمی، معامله‌گران را بهره‌ورتر و بازار را عمیق‌تر، کارآتر و منصفانه‌تر خواهد کرد. نتایج اولیه این الگوریتم‌ها بهبود فرآیندهای کشف قیمت، کاهش هزینه‌های معاملاتی به‌دلیل افزایش عمق و کاهش اسپرد سهام، نوسان‌پذیری کمتر و تحلیل‌پذیری بیشتر خواهد بود. به این ترتیب بازار در یک تعادل جدید خواهد بود با این تفاوت که ریسک‌های نقدشوندگی، نوسان‌پذیری و دستکاری در قیمت‌ها برداشته شده است. موسوی افزود: همچنین نهادهای ناظر نیز می‌توانند از افزایش حجم و ارزش معاملات و عمیق شدن بازار برای جذب بهتر سرمایه‌گذار خارجی استفاده کنند. علاوه بر آن، به‌دلیل افزایش کارآیی و عمق بازار، مشکلات کمتری در زمان بروز بحران‌های مالی یا اخبار منفی مخابره شده متوجه بازار خواهد شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید