بهینه‌سازی پالایشگاه‌های کشور نیازمند ۱۰ میلیارد دلار

ایرنا : وزیر نفت گفت: اگرچه برای بهینه‌سازی تمام پالایشگاه‌های کشور طراحی‌های لازم انجام شده است، اما این کار به ۱۰ میلیارد دلار تامین منابع نیاز دارد که در شرایط تحریم امکان‌پذیر نیست.
بیژن زنگنه دیروز دوشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد تامین نفت کوره کم‌سولفور با توجه به استانداردهای IMO از ابتدای سال ۲۰۲۰ برای کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی،‌ تاکید کرد: در سال ۲۰۱۷ تولید نفت کوره جهان حدود یک میلیون تن در روز بوده که کمتر از ۲ درصد آن را نفت کوره با سولفور ۵/ ۰ درصد تشکیل می‌داده و با استانداردهای بین‌المللی مطابقت داشته است. همچنین حدود دو سوم تولید نفت کوره جهان با گوگردی بالای ۵/ ۲ درصد تولید شده که با توجه به این استانداردها،‌ میزان گوگرد باید به زیر نیم درصد کاهش پیدا کند. همین امر سبب شده تا قیمت نفت کوره با سولفور بالا به نصف کاهش پیدا کند و در مقابل نفت کوره کم‌سولفور به قیمت‌های گازوئیل نزدیک شود.

به گفته زنگنه، در ایران در شرایطی که پالایشگا‌ه‌ها در شرایط عادی کار کنند، مقدار نفت کوره تولیدی ۴۰ هزار تن خواهد بود که ۱۳ هزار تن آن در پالایشگاه آبادان تولید و البته دوباره تصفیه می‌شود. وی ادامه داد: راه‌حل اصلی برای تامین گوگرد با سولفور پایین، بهینه‌سازی پالایشگاه‌های کشور است که در این زمینه این کار در پالایشگاه آبادان در دست اجرا است، اما در پالایشگاه اصفهان نیمه‌کاره رها شده است.

زنگنه با بیان اینکه پالایشگاه‌های دیگر نیز طرح‌های بهینه‌سازی دارند،‌ تاکید کرد: برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی نیازمند اعتباری ۱۰ میلیارد دلاری هستیم؛ اما نمی‌توان در شرایط تحریم این اعتبار را تامین کرد.وی با تاکید بر اینکه با اجرای این استانداردها، قیمت نفت کوره کم‌سولفور به شدت بالا می‌رود و این واقعیت بازار است، گفت: به‌دنبال آن،‌ قیمت خدمات کشتیرانی نیز افزایش پیدا می‌کند. وزیر نفت با بیان اینکه به جز تامین سوخت کم‌سولفور،‌ راه‌حل‌های دیگری نیز داریم،‌ ادامه داد: یکی از این راه‌ها استناد به بند دوم مقرره ۱۸ کنوانسیون مارپل است که به‌عنوان راهکار موقت امکان استفاده از سوخت با گوگرد بالا را فراهم می‌کند. همین‌طور جمهوری اسلامی به‌دلیل شرایط تحریم می‌تواند از این شرایط استفاده کند.

زنگنه تاکید کرد: اکنون امکان تولید ماهانه ۴۰ تا ۵۰ هزار تن نفت کوره با گوگرد پایین در پالایشگاه‌ها وجود دارد و پالایشگاه‌ها این سوخت را به قیمت بین‌المللی به مشتریان می‌فروشد و این سوخت تامین شده است.وی با اشاره به اینکه سوخت از بیرون ایران نیز قابل تامین است،‌ گفت: بنابراین رعایت این استانداردها اختلالی در سیستم کشتیرانی و نفتکش ایران ایجاد نخواهد کرد.وزیر نفت افزود: اگر نمایندگان می‌خواهند یارانه به سوخت کشتی‌ها تعلق بگیرد باید از این منابع محدود در بودجه ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص دهند، در غیر این صورت من اجازه ندارم قیمت تولید را از قیمت جهانی کمتر بفروشم.در پایان این جلسه اگرچه نماینده سوال‌کننده از پاسخ‌های وزیر نفت قانع نشد، اما نمایندگان مجلس رای به قانع‌شدن دادند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید