دنیای اقتصاد: روز گذشته، همزمان با انتشار آمار شاخص قیمت مصرفکننده در ایالات متحده، بازارهای جهانی با نوسانات جزئی روبهرو شدند. قیمت هز اونس طلا که در روز دوشنبه نزدیک به ۲۰ دلار در کاهش یافته بود در ابتدای معاملات روز گذشته به کانال ۳۳۶۰ دلار بازگشت. با این حال، در اواسط روز، با انتشار دادههای تورم آمریکا قیمت هر اونس از این فلز ارزشمند به کانال ۳۳۴۰ دلار کاهش یافت. نقره نیز تقریبا همین روند را طی کرد. این فلز در روز دوشنبه توانست پس از بیش از ۱۳ سال از سطح ۳۹ دلار در هر اونس عبور کند. با این حال در معاملات روز گذشته قیمت نقره اندکی کاهش یافت و به نزدیکی سطح ۳۸ دلار در هر اونس رسید.
نوسان فلزات با جنگ تجاری
تحلیلگران با اشاره به حمایتهای متعدد از بازار طلا، به عواملی چون تهدیدات تعرفهای دونالد ترامپ و ریسکهای ژئوپلیتیک و اقتصادی اشاره کرد. اتحادیه اروپا روز دوشنبه آمریکا را متهم به کارشکنی در مذاکرات تجاری کرد و در صورت عدم توافق، وعده اقدامات تلافیجویانه داد. در کنار این مسائل، انتشار شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا در روز گذشته توانست مسیر آینده سیاست پولی فدرالرزرو را روشنتر کند؛ چرا که تورم بیش از سطح مورد انتظار اقتصاددانان افزایش یافت و احتمال کاهش نرخ بهره را کاهش داد.
در کنار طلا و نقره، پلاتین نیز رشد جزئی را شاهد بود؛ با این حال، پالادیم با افت همراه شد. تحلیلگران پیشبینی میکنند در صورت حفظ نسبت قیمت طلا به نقره، قیمت نقره میتواند در صورت عبور طلا از ۳۴۴۰ دلار به بالای ۴۰ دلار برسد. با وجود افت جزئی قیمت طلا در روز دوشنبه، به دلیل اعلام آمادگی ترامپ برای ادامه مذاکرات تجاری، این فلز همچنان درکانال ۳۳۴۰ دلار باقی ماند. طلا امسال بیش از ۲۵ درصد رشد کرد و در ماه آوریل به رکورد بالای ۳۵۰۰ دلار رسید، اما در سه ماه اخیر روند آن کند شد.
تحلیلگران معتقدند در صورت شکست مذاکرات تجاری تا پیش از اول اوت، امکان جهش مجدد قیمت طلا وجود دارد. از منظر تکنیکال نیز وضعیت صعودی معاملات آتی طلا در بازار بورس کالای نیویورک همچنان حفظ شده و با وجود فشار فروش خفیف، بالاتر از میانگین متحرک ۵۰ روزه باقی مانده که نشانهای از قدرت خریداران است. در صورت تداوم روند صعودی، امکان رسیدن به سطح ۳۴۵۰ دلار نیز مطرح است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات