سیاستگذاری پولی در جنگ تجاری

دنیای اقتصاد : برای روزهای آتی، تصمیمات پولی مهمی در کشورهای مختلف جهان در راه است. انتظار می‌رود نرخ بهره در بریتانیا و لهستان کاهش یابد، در برزیل افزایش یابد و در سوئد و نروژ بدون تغییر باقی بماند. مجموع این تحولات نشان می‌دهند که بانک‌های مرکزی جهان در فضایی پر از عدم‌قطعیت، بر سر دوراهی تقویت رشد اقتصادی و مهار تورم قرار دارند.
سیاستگذاری پولی در جنگ تجاری
در پی تشدید تنش‌های تجاری ناشی از تعرفه‌های ترامپ، چشم‌انداز سیاست پولی در ایالات‌متحده و سایر کشورهای بزرگ با ابهامات قابل‌توجهی روبه‌رو شده است. گزارش‌های منتشرشده در هفته پیش‌رو حاکی از آن‌ هستند که فدرال‌رزرو احتمالا نرخ بهره را در سطح فعلی خود، یعنی بین ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد، حفظ خواهد کرد. 

تمرکز اصلی بازارها بر کنفرانس خبری جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو است که ممکن است نشانه‌هایی درباره جهت‌گیری آتی سیاست پولی ارائه دهد. به‌ویژه پس از یک ماه پرتلاطم در بازارهای مالی که ناشی از اعلام‌های نامنظم ترامپ در مورد تعرفه‌ها بوده است.

این اقدامات، بازار سهام آمریکا، اوراق خزانه و دلار را تحت فشار قرار داده و نگرانی‌ها در مورد رشد اقتصادی کندتر و تورم بالاتر را افزایش داده‌اند. با وجود فشارهای مداوم ترامپ برای کاهش نرخ بهره، از جمله تهدید به برکناری پاول، داده‌های اشتغال اخیر نشان می‌دهند که اقتصاد آمریکا همچنان قوی است. طبق آمار مشاغل آمریکا در آوریل، ۱۷۷هزار شغل جدید ایجاد شده که بالاتر از پیش‌بینی‌ها بود. همچنین تورم نیز با روندی ملایم در حال کاهش است، هرچند تعرفه‌های جدید ممکن است این روند را معکوس کنند. در چنین شرایطی، احتمال کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک، پایین ارزیابی می‌شود.

در بریتانیا نیز بانک مرکزی انگلستان، تحت فشار کاهش رشد اقتصادی و اثرات تورمی ناشی از جنگ تجاری، احتمالا در نشست این هفته نرخ بهره را یک‌چهارم درصد کاهش دهد و آن را به سطح ۴.۲۵ درصدی برساند. بیشتر تحلیل‌گران انتظار دارند که این روند کاهشی در هفته‌های آتی سال نیز ادامه یابد. با این حال، همه‌چیز بستگی به ارزیابی بانک مرکزی از چشم‌انداز تورم دارد. تحلیل‌گران بارکلیز معتقدند که این نهاد پولی ممکن است پیش‌بینی تورم را کاهش دهد و راه را برای کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن باز کند. با این حال، بانک انگلستان همچنان باید میان اثرات رکودی و تورمی تعرفه‌ها تعادل برقرار کند. بانک مرکزی اروپا نیز در واکنش به پیش‌بینی کاهش رشد و تورم، روند کاهش نرخ بهره را ادامه داده است؛ هرچند داده‌های اخیر از ثبات تورم در منطقه یورو حکایت دارد.

در همین حال، بانک مرکزی کانادا به دلیل شدت گرفتن نااطمینانی‌ها در تجارت با آمریکا، به‌جای ارائه یک پیش‌بینی واحد، دو سناریوی جداگانه منتشر کرده است. نخست‌وزیر جدید کانادا نیز قرار است این هفته با ترامپ دیدار و گفت‌وگو کند.برای هفته پیش‌رو که در آن نشست تصمیم‌گیری نرخ بهره فدرال‌رزرو برگزار می‌شود، داده‌های کلیدی چندانی منتشر نخواهند شد. با این حال، آمارهایی مانند شاخص مدیران خرید و داده‌های مربوط به بیکاری مورد توجه قرار خواهند گرفت. در کانادا نیز آمارهای اشتغال و تجارت برای ماه مارس منتشر می‌شوند که تاثیر احتمالی تعرفه‌ها بر تجارت این کشور را بازتاب خواهد کرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید