سرعت‌گیر شاخص در اردیبهشت

بهمن فلاح / کارشناس بازارسرمایه
بازارسرمایه از اسفند۱۴۰۰ روندی متفاوت نسبت به ‌ماه‌های قبل از آن درپیش گرفت. این تغییر رویه در بازارسهام به قدری محسوس بود که بورس درمیان بازارهای سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کرد. پرونده اولین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه از ۱۴۰۱ با صدرنشینی بورس بسته شد به‌طوری که در این‌ ماه شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کل بورس تهران به‌عنوان مهم‌ترین نماگر بازار سهام با رشد ۶/ ۱۰‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درصدی به محدوده یک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌میلیون و ۵۱۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هزار واحد رسید. این اتفاق مهم در حالی رخ داد که قیمت‌ها در بازارهای پرمخاطب سکه و دلار حدود ۶‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درصد افزایش داشتند.
بازارسهام درحالی در فروردین‌ماه از رقبایش پیش افتاد که در به‌وجود آمدن این شرایط دلایلی همچون رشد قیمت در بازارهای جهانی و افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت به بهبود تحولات بین‌المللی کشور دخیل بودند. در کنار این عوامل افزایش یک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درصدی دامنه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نوسان، نامحدود‌شدن نمایش مظنه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های معاملاتی، وضع عوارض بر صادرات زنجیره ارزش فولادی، پتروشیمی و سیمانی و خبر جنجالی ارائه اطلاعات ۳۱۳شرکت دولتی بر روی تارنمای کدال توانست بازارسهام را یک سروگردن از بازارهای دیگر بالاتر ببرد. این رشد در شرایطی شکل گرفته که انتظارات فعالان بازار سهام تا حدودی از این بازار افزایش یافته و گمانه‌زنی‌ها از تداوم پر حرف و حدیث این وضعیت در روزهای آینده حکایت می‌کند.

درحالی‌ که روند صعودی بازار سهام آهسته و پیوسته دنبال می‌شود، مسیر این بازار در اردیبهشت می‌تواند تغییراتی را شاهد باشد. این موضوع به‌معنای بازگشت رخوت و موج رکودی به تالارهای شیشه‌ای نمی‌تواند باشد اما گویای پیشروی وضعیت تعادلی به داد و ستدها و مسیر شاخص است. برهمین اساس از جذابیت‌های بورس در اردیبهشت‌ماه می‌توان به حجم و ارزش معاملات اشاره کرد. به‌نظر می‌رسد با مد‌نظر قراردادن موارد مذکور احتمالا بازار بتواند از نظر حجم و ارزش معاملات در مدار تعادلی حرکت کند. قاعدتا اگر بازار بتواند سطح ارزش معاملات روزانه را در محدوده ۵هزارمیلیارد تومان و بیشتر از آن حفظ کند و این روند تعادلی پایدار بماند، به‌گونه‌ای ‌که در هفته آخر اردیبهشت‌ماه بازار به مدار صعودی بازخواهد گشت؛ در این میان می‌توان نسبت به رونق و رشد مجدد معاملات امیدواری‌های جدیدی پیدا کرد. در مقطع فعلی با توجه به اینکه بازار در اسفند و فروردین‌ماه رشد قابل‌قبولی از خود به نمایش گذاشت تا حدودی مشخص بود که از سرعت این رشد در دو هفته ابتدای اردیبهشت کاسته شود. طبیعتا روند معاملات در این‌ ماه کمی متفاوت‌تر از ‌ماه گذشته دنبال می‌شود. شاخص با اصلاحات جزئی که به خود خواهد دید از هیجانات احتمالی خارج و روند تعادلی را طولانی‌تر خواهد کرد. با توجه به موارد ذکرشده در چنین شرایطی احتمال بازگشت سرمایه حقیقی به بازار بیش از قبل خواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید