رشد شاخص هم‌وزن، محرک تقاضا در بورس است

رشد مثبت شاخص هم‌وزن باعث بازگشت اعتماد به بازار و افزایش تقاضا خواهد شد منوط به اینکه رفتار پرخطر، بویژه در حقوقی‌ها کنترل شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) محمد میرزایی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما درباره اینکه آیا رشد آرام و مداوم شاخص هم‌وزن و خرید و فروش‌های حقیقی، نشان خوبی از تغییر جهت بازار است؛ گفت: بعد از اینکه بازار سرمایه در یک سال گذشته بویژه در چند ماه اخیر روند نزولی را طی کرد، روند بازار نشان می‌دهد طی یک ماهه گذشته اوضاع بهتر شده و وضعیت شاخص کل و هم‌وزن تغییر رفتاری را نسبت به قبل داشته و رو به صعود هستند.
وی افزود: با این وجود با مقایسه شاخص کل و هم‌وزن متوجه می‌شویم که این وضعیت در مورد شاخص کل چندان ثبات نداشته و در یک ماه اخیر این شاخص دچار افت هم شده، ولی شاخص هم‌وزن روند آهسته و پیوسته‌تری را طی کرده و عمدتا هم صعودی بوده است.
میرزایی اضافه کرد: با توجه به اینکه در شاخص هم‌وزن همه سهام‌ها و نمادها وزن یکسانی دارند و شاهد تاثیرگذاری نمادهای شاخص‌ساز نیستیم، بدین جهت این اتفاق را می‌توان یک برآیند مهم از رفتارشناسی بازار و عوامل خرد قلمداد کرد که نشان می‌دهد اعتماد به بازار برگشته و درحال بهبود است.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: سهام‌های خرد عمدتا در اختیار سهامداران عادی بوده و این سهام‌ها در حال رشد هستند و به همین دلیل مردم نسبت به خرید این سهام‌ها اقبال نشان داده‌اند. البته این اتفاق به دلیل تلاش‌هایی نیست که قبلا برای دستکاری سهام‌های شاخص‌ساز برای مثبت کردن شاخص بورس و کل صورت می‌گرفت.
وی گفت: این یک روند مثبت است که با توجه به آن می‌توان به روند آتی بازار هم امیدوار بود، این وضعیت عمدتا به دلیل تقاضا و خرید اشخاص حقیقی ایجاد شده که اتفاق خوبی است، ولی باید به این نکته هم توجه داشت که نباید اجازه داده اشخاص حقیقی با ایجاد تقاضا، به سمت فروش و عرضه‌های گسترده حرکت کنند تا اعتماد بازار سلب نشود. در واقع تداوم و پایداری این وضعیت منوط به کنترل و مهار رفتار اشخاص حقوقی است.
میرزایی ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که بازار به قیمت‌های جذابی رسیده و سهم‌ها نسبت به حالت بهینه قیمت مناسبی دارند و از این جهت بازار جذاب است و اگر یکسری از حمایت‌ها از بازار صورت بگیرد و رفتار پرخطر اشخاص حقوقی که پیشتر هم بروز می‌دادند کنترل شود؛ می‌توان به آینده بازار، بهبود و ارتقای سطح تقاضا در بازار امیدوار بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: از این جهت به‌نظر می‌رسد در سال آینده وضعیت بازار متفاوت از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ باشد و بخشی از زیان مردم جبران شود منوط به اینکه نهاد ناظر و سیاست‌گذار کشور هم بتواند مدیریت منسجمی را در بازار داشته باشد و صرفا به سمت کسب درآمد حرکت نکرده و رفتارهای پرخطر را مهار کند.
وی در مورد تاثیر روند روبه رشد شاخص هم‌وزن در تقاضای بازار توضیح داد: از آنجایی که این شاخص عمدتا نشان‌دهنده وزن بنگاه‌های خرد است و تعداد این سهم‌ها در بازار زیاد و وزن‌شان کم است وضعیت مناسبی را نشان می‌هد؛ بدین معنا که این سهم‌ها تعداد نمادهای بیشتری در بازار سرمایه دارند که روبه مثبت شدن هستند و این‌ها تابلو را سبز خواهند کرد.
میرزایی در پایان تصریح کرد: این روند به خودی خود از طریق اعتمادی که به بازار ایجاد می‌کند باعث خواهد شد تا نگاه‌ها به بازار سرمایه معطوف شود و بخشی از وجوهی که از بازار خارج شده بودند یا وجوهی که بیرون از بازار پارک شده بودند، مجددا به بازار برگردنند و فعال شوند و از این جهت رشد مثبت شاخص هم‌وزن تاثیرگذار در تحریک تقاضا در بازار خواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید