خروج فلز زرد از محدوده امن؟

دنیای اقتصاد : با کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک طی روز‌های اخیر، فلز زرد که به عنوان پناه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در بحران‌های مالی شناخته می‌شود، شیب نزولی به خود گرفت و با افت ۰.۵ واحد درصدی با قیمت ۲۳۷۴ دلار در ساعت ۱۶ و۳۰ دقیقه به وقت تهران در حال معامله بود. در این میان رفتار سینوسی رمزارز برتر کریپتو در روز‌های اخیر نیز بررسی شد.

 روند معاملاتی طلای جهانی در روز گذشته نشان می‌دهد که فلز زرد که روز گذشته را در محدوده مثبت آغاز کرده بود پس از زمان اندکی به مسیر نزولی هدایت شد و از قیمت 2390 به 2370 دلار تنزل یافت. اما این امر ناشی از چه عواملی بود؟ در وهله اول باید به کاهش تنش‌های اخیر اشاره کرد. این فلز محبوب که در بحران‌های مالی از جمله تورم، رکود، جنگ و... به عنوان نخستین پناهگاه معامله‌گران شناخته می‌شود، در ماه اخیر با رکوردهای قیمتی سریالی مواجه شد و بالاترین سطوح تاریخی خود را به نمایش گذاشت. اما در ادامه مسیر با موانعی تکراری از جمله گزارش‌های اقتصادی آمریکا رو‌به‌رو شد. رشد نرخ تورم آمریکا و بازار کار‌ قوی این کشور، این سیگنال را به سیاستگذاران فدرال رزرو می‌دهد که اکنون زمان مناسبی برای تغییر سیاست‌های پولی نیست و این اقدام را باید به ماه‌های دیگری موکول کنند.

دلیل این امر ناشی از پافشاری پاول برای دستیابی به تورم 2درصدی است. بنابراین با افزایش تورم به سطح 3.5درصدی، نباید از سیاست فعلی عقب‌نشینی کرد. البته در این میان از کاهش تنش‌های خاورمیانه در روزهای اخیر نیز نباید غافل شد. در این میان باید به روند سایر دارایی‌های پرتقاضا در بازارها نیز نگاهی انداخت.

در آغاز سال جدید برآوردهایی از روند قیمتی بیت‌کوین پیش و پس از هاوینگ ارائه شد که به گفته اقتصاددانان این پیش‌بینی‌ها باید مورد آنالیز قرار گیرد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن بود که بیت‌کوین پس از هاوینگ رکورد قیمتی جدید را ثبت خواهد کرد. این درحالی است که نوئل آچسون، اقتصاددان در این باره تاکید کرد که رکورد قیمتی بیت‌کوین پیش از هاوینگ تا کنون رخ نداده و با استناد به گذشته باید گفت که روند صعودی بیت‌کوین و رکورد‌شکنی‌های آن پس از گذشت 500 روز از گذشت رویداد هاوینگ قابل انتظار بود. البته این روند را می‌توان ناشی از افزایش سرمایه‌گذاران و معامله‌گران نسبت به گذشته به این بازار دانست. گفتنی است که این دارایی نسبت به هفته گذشته ریزش 14.1 واحد درصدی را تجربه کرد و از کانال 72 هزار دلاری در 8 آوریل به کانال 62 هزار دلاری در اوایل روز گذشته سقوط کرد. سقوط آزاد بیت‌کوین را علاوه بر اثرات مربوط به رویداد هاوینگ، باید از سیگنال‌های جدید سیاستگذاران آمریکا در خصوص ادامه سیاست‌های پولی دانست.

قابل ذکر است که بازارها پس از نشست کمیته بانک مرکزی آمریکا و همچنین رویداد هاوینگ به ثبات بیشتری نسبت به روزهای فعلی خواهد رسید. البته به نظر می‌رسد که جرومی پاول سیاست‌های پولی را در این نشست تغییر نداده و نرخ بهره را در سطوح سابق خود یعنی 5.25 تا 5.5 درصدی حفظ خواهد کرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید