بازگشت سهام از اوج تاریخی

دنیای‌اقتصاد : شاخص بورس تهران در روز دوشنبه با افت ۷ هزار و ۴۶۷ واحدی (معادل بیش از ۶/ ۱ درصد) مواجه شد تا در این روز شاهد سنگین‌ترین افت بازار سهام از ۱۷ دی ماه سال‌جاری باشیم. در همین حال نماگر هموزن که از تمام نمادها اثرپذیری یکسانی دارد هم با افت ۵/ ۱ درصدی مواجه شد تا در روز دوشنبه شاهد افت همه‌جانبه سهم‌ها باشیم. در روزی که هم بزرگان بازار و هم نمادهای کوچک‌تر با افت ارزش بازار مواجه شدند، ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) بار دیگر از مرز ۴ هزار میلیارد تومان فراتر رفت به‌طوری‌که در این روز با ثبت ۴۱۴۳ میلیارد تومان معامله خرد در بورس تهران شاهد ثبت رکورد چهارمین جلسه معاملاتی در تاریخ این بازار با بیشترین ارزش معاملات خرد بودیم. در سومین جلسه معاملاتی هفته جاری شاهد یک عرضه اولیه دیگر بودیم. در این روز ۵۰۰ میلیون سهم «ومهان» برای اولین‌بار در فرابورس ایران عرضه شد. در این عرضه اولیه مجددا شاهد رکوردشکنی تعداد مشارکت‌کنندگان بودیم به‌طوری‌که نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار کد حقیقی و حقوقی متقاضی خرید این سهم بودند. در پایان معاملات به هر کد ۳۷۰ سهم معادل ۲۰۸ هزار تومان اختصاص یافت.
در جلسه معاملاتی قبلی گروه ساخت خودرو و قطعات با ۷۰۷ میلیارد تومان معامله با اختلاف زیادی در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. جایگاه دوم این فهرست به تسخیر گروه بانک‌ها با ۳۹۰ میلیارد تومان معامله درآمد. سومین صنعت پرمعامله بورس تهران نیز در این روز فلزات اساسی بود که ۳۱۸ میلیارد تومان معامله را تجربه کرد. ۷۰۷ میلیارد تومان معامله در گروه خودرویی درحالی رقم خورد که این صنعت با افت ۳/ ۳ درصدی متوسط قیمت‌ها مواجه شد. نکته جالب‌توجه در گروه خودرویی این بود که ۱۷ نماد با مازاد عرضه در کف قیمتی مجاز (صف فروش) مواجه بودند و ۶ نماد هم در این روز صف خرید را تجربه کردند. به عبارتی دیگر در روز دوشنبه از بین ۲۶ نماد تنها سه نماد خودرویی وجود داشت که کف یا سقف قیمتی را تجربه نکردند. البته تمام بزرگان این صنعت در جلسه معاملاتی قبلی با صف فروش را تجربه می‌کردند و در همین راستا دلیل اصلی افت ۳/ ۳ درصدی شاخص این صنعت هم همین رویداد بود. فلزات اساسی در روز دوشنبه از معدود گروه‌هایی بودند که رشد شاخص صنعت را تجربه کردند. متوسط قیمت‌ها در این گروه درحالی ۲/ ۰ درصد افزایش یافت که دو نماد بزرگ فلزی‌ها یعنی «فولاد» و «فملی» با افت‌های ۲/ ۰ و ۷/ ۰ درصدی ارزش بازار مواجه شدند. در سمت مقابل اما نمادهایی مانند «فخوز» و «فخاس» قرار داشتند. این دو نماد نیز به ترتیب ۱/ ۱ درصد و ۵ درصد رشد کردند.

در نهایت نیز تقابل نمادهایی که در مدار منفی معاملات بودند با آنها که رشد می‌کردند منجر به افزایش ۲/ ۰ درصدی نماگر گروه فلزات اساسی شد.روز شنبه اغلب نمادهای صنعت فرآورده‌های نفتی صف خرید را تجربه کردند و در نهایت نیز شاهد رشد ۳/ ۴ درصدی شاخص این صنعت بودیم. اما این روند در روز دوشنبه معکوس شد و اغلب نمادها با صف فروش مواجه شدند. در پایان جلسه معاملاتی قبلی بازار سهام نیز شاهد افت ۱/ ۴ درصدی متوسط قیمت‌ها در گروه فرآورده‌های نفتی بودیم. بانک‌ها به‌عنوان دومین صنعت معامله بورس تهران در معاملات روز دوشنبه، با افت بیش از ۵/ ۲ درصدی متوسط قیمت‌ها مواجه شدند. این افت در پی کاهش ارزش بازار ۸ نماد از ۹ نماد معاملاتی این صنعت بود. تنها بانکی که در این روز با رشد قیمت همراه شد، بانک پارسیان بود. «وپارس» در روز معاملاتی قبلی درحالی طی ساعت نخست با صف فروش مواجه بود که از ساعت ۱۱ شاهد نوسان مثبت ده درصدی و تشکیل صف خرید سنگینی بود. در نهایت نیز ارزش بازار این بانک با رشد ۱/ ۱ درصدی همراه شد.رئیس هیات‌عامل ایمیدرو در آیین افتتاح پایانه خدمات فنی شرکت چند وجهی فولاد لجستیک گفت: فاز نخست انتقال آب خلیج‌فارس به گل‌گهر تا پایان امسال انجام می‌شود و در فاز بعدی طی تابستان آینده، به چادرملو نیز می‌رسد.خداداد غریب‌پور ادامه داد: درحال تشکیل کنسرسیومی برای انتقال آب دریای عمان به شرق کشور هستیم. جاده تربت حیدریه به سنگان با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان با حمایت ایمیدرو و شرکت‌های فعال در این منطقه درحال انجام است.وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره اینکه فولاد خوزستان حمل‌ونقل ۳۸ میلیون از ۱۵۰ میلیون بار کشور (سهم ۲۵ درصدی) را برعهده دارد، گفت: این مجموعه دارای عملکرد مطلوب با نیروهای ارزشمند بوده و هلدینگ حمل‌ونقل این شرکت در حوادث خوزستان بسیار موثر عمل کرد. خداداد غریب‌پور ابراز امیدواری کرد سال آینده تعداد واگن‌های تحت‌پوشش فولاد خوزستان تا ۲۴۰۰ واگن و نیز به کامیون‌های این پایانه لجستیک افزوده شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید